Image

De Tuinbouw Battle | Kas in de klas

Ontdek de groene wereld ín de klas

Uitdagend en leerzaam project

Met de Tuinbouw Battle komt de kas in de klas!

Wat is de Tuinbouw Battle?

De Tuinbouw Battle, een geweldige uitdaging voor leerlingen van de groepen 7 & 8. Op een inspirerende en leerzame manier ontdekken zij de groene sector. Leerlingen kweken planten zelf op mobiele teeltinstallaties, in hun eigen klaslokaal, die zij vervolgens mogen verkopen. Het doel van de opbrengst bepalen zij met elkaar. De Tuinbouw Battle is een uitdagende strijd tussen scholen in de regio. Welke school weet de hoogste prijs te behalen met de plantenteelt?! Deze school belonen we met de Tuinbouw Battle prijs.

Compleet programma (gratis)

Als onderdeel van het project begeleiden experts uit de sector de klas en delen zij hun kennis om de leerlingen te enthousiasmeren voor het sierteeltcluster. Een bedrijfsbezoek bij de telers is een mogelijkheid in het programma.

Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en het stekmateriaal worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport Boskoop en haar partners in het project. Ons projectteam ontzorgt: wij halen en brengen de materialen, plannen het bedrijfsbezoek bij een kweker in de buurt of het bezoek van de expert voor een gastles.

 

Tuinbouw Battle in beeld

Ontdek de groene wereld zó dicht om ons heen

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert. Door de eeuwen heen is Boskoop letterlijk én figuurlijk het groene hart van Europa geworden. Honderden bedrijven in de regio kweken hier miljoenen bomen en planten die hun weg vinden door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. De noodzaak voor de vergroening van steden om klimaatverandering tegen te gaan maakt de tuinbouw een belangrijke sector voor de toekomst. Met dit educatieve én uitdagende programma is dit een unieke gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken met deze groene en innovatieve wereld zó dicht om hen heen.

Hoe werkt het?

De Tuinbouw Battle in een notendop

I Introductie

De teeltkar wordt op school gebracht inclusief een interactieve uitleg. Dit kan het beste buiten op het schoolplein plaatsvinden. De kinderen potten hun eigen plantjes op. De contactpersoon voor uw klas neemt contact op voor het plannen van de introductie.

 Image

II Interactieve gastles

Een enthousiaste kweker, teeltexpert of deskundige uit de sector komt een interactieve gastles verzorgen. De leerlingen leren in deze les de wereld van de planten kennen, van zaadje tot en met de reis naar een tuin of park. In overleg met de contactpersoon voor uw klas wordt een gastles ingepland.

 Image

III Kas in de klas

De leerlingen verzorgen gedurende de weken dat de planten in de klas staan zelf voor de planten. Elke leerling verzorgd zijn/haar eigen planten, geeft ze water en kijkt of er geen ziekte of plagen in komen. Bij vragen over de teelt van de planten is de teeltexpert beschikbaar via de app.

 Image

IV Planten verkopen

Met de hele klas wordt een verkoopplan gemaakt. Aan wie gaan we de planten verkopen? Hoe gaan we ze verkopen? Gaan we ze versieren, bedenken we een merknaam en waar gaan we ze verkopen? Het is de klas vrij de opbrengst van de verkoop te besteden. Een goed doel, een klimrek voor het schoolplein of de aanleg van een schooltuintje.

 Image

V Winnaar van de Tuinbouw Battle

De klas met de hoogste opbrengst wint de Tuinbouw Battle prijs.

 Image

Wil je meedoen met de Tuinbouw Battle?

Inschrijven voor de Tuinbouw Battle

Begin april start de 3e ronde van de Tuinbouw Battle. Dit keer een hele bijzondere! Leerlingen gaan zelf een ‘bee happy plantenbakje’ maken. Uiteraard gaan ze al hun creativiteit in de strijd gooien om deze op een originele manier te verkopen.

Wil je meedoen met groep 7 en/of 8? Schrijf je hieronder snel in voor de volgende ronde, want VOL=VOL.

Aanmelden Tuinbouw Battle april 2022

Wij doen mee met de Tuinbouw Battle

Partners die dit project financieel mede mogelijk maken

 Image