De Tuinbouw Battle

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en leerzaam project waar leerlingen van groepen 7 & 8 kennis maken met de groene sector. De leerlingen telen plantjes op moderne mobiele teeltinstallaties en mogen deze zelf verkopen.

 Image

De Tuinbouw Battle, een geweldige uitdaging voor leerlingen van de groepen 7 & 8. Op een inspirerende en leerzame manier ontdekken zij de groene sector.

Wat is de Tuinbouw Battle?

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en leerzaam project waar leerlingen zelf op mobiele teeltinstallaties, in hun eigen klaslokaal,  plantjes kweken die zij vervolgens mogen verkopen. Het doel van de opbrengst bepalen zij met elkaar. De Tuinbouw Battle is een uitdagende strijd tussen scholen in de regio. Welke school weet de hoogste prijs te behalen met de plantenteelt?! Deze school belonen we met de Tuinbouw Battle prijs.

 

Experts uit de sector

Als onderdeel van het project begeleiden experts uit de sector de klas en delen zij hun kennis om de leerlingen te enthousiasmeren voor het sierteeltcluster. Een bedrijfsbezoek bij de telers hoort ook bij het programma. Corona gooit dit jaar roet in het eten en is het bedrijfsbezoek vooralsnog onder voorbehoud binnen het programma.
De leraren krijgen een online lespakket inclusief lerarenhandleiding en educatieve filmpjes om hun leerlingen gedurende de lesweek te helpen met het kweken van de bollen.

Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en het stekmateriaal worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport Boskoop en haar partners in het project. Ons projectteam ontzorgt: wij halen en brengen de materialen, plannen het bedrijfsbezoek bij een kweker in de buurt of het bezoek van de expert voor een gastles.

Ontdek de groene wereld

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert. Door de eeuwen heen is Boskoop letterlijk én figuurlijk het groene hart van Europa geworden. Honderden bedrijven in de regio kweken hier miljoenen bomen en planten die hun weg vinden door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. De noodzaak voor de vergroening van steden om klimaatverandering tegen te gaan maakt de tuinbouw een belangrijke sector voor de toekomst. Met dit educatieve én uitdagende programma is dit een unieke gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken met deze groene en innovatieve wereld zó dicht om hen heen.

 

 

Interesse?

Heeft u interesse in de Tuinbouw Battle of wilt u meer weten? Laat het ons weten via dit formulier. Wij nemen graag contact met u op.

Partners die dit project financieel mede mogelijk maken

 Image