Skip to main content Skip to footer

Project Robotisering in Greenport Boskoop

Samen maken we de toekomst

Verbinden, samenwerken, kennis delen en begeleiden, dat is nodig om stappen te kunnen maken. Een korte samenvatting uit de terugkoppeling van zowel de kennissprint met Robohouse en de Tree Robotics bijeenkomst eerder dit jaar. Er zijn meerdere bedrijven met vergelijkbare processen die zich mogelijk lenen voor robotisering (al dan niet automatisering). Voor één bedrijf alleen zijn die onderzoeks- of ontwikkelkosten vaak te hoog, maar met één of meerdere bedrijven samen zijn er wellicht mogelijkheden. Dit vraagt een schakel die inventariseert bij bedrijven, bedrijven met elkaar weet te verbinden en begeleiden in het proces. Hiervoor hebben we bij de Provincie Zuid-Holland (PZH) een plan ingediend. Begin november heeft de PZH opdracht gegeven het project Robotisering uit te voeren. 

Wat houdt dit concreet in? En wat kan dit project voor uw bedrijf betekenen?

  1. Heeft u processen/handelingen op het bedrijf die u graag zou willen robotiseren/automatiseren?
  2. Staat u er open voor om te kijken of dit overlap heeft met enkele andere bedrijven en er in eventuele samenwerking meer te bereiken is als ieder bedrijf voor zich?
  3. Of wilt u graag stappen maken in robotisering/automatisering maar heeft u nog niet helder welke processen, handelingen dan precies.

Neem dan contact op met Rien Hoogendoorn (r.hoogendoorn@greenportboskoop.nl) of met Ago den Heijer (adheijer@metix.nl). Wij komen graag bij u langs om te bespreken waar u behoefte aan hebt en welke mogelijkheden er zijn.

Thema's innovatiewerkgroepen

In de innovatiewerkgroepen gaat een groepje ondernemers, onder begeleiding van Ago den Heijer, kwartiermaker van dit project, aan de slag met een bepaald vraagstuk. Een vraagstuk wordt verder uitgediept, inspiratie opgedaan en gezocht naar oplossingen en nieuwe technieken. Begin december zijn twee innovatiewerkgroepen van start gegaan. Komende tijd zullen meerdere werkgroepen starten. 

Karrenlosser

Trays en potten van karren laden. Hoe heerlijk zou het zijn als dat door een robot wordt gedaan. Fysiek belastend en saai werk, wat ook in de toekomst werk is wat altijd blijft terugkomen. Een innovatiewerkgroep van bedrijven gaat hiermee aan de slag. 

Mechanische onkruidbestrijding

Mechanische onkruidbestrijding in de vollegrond is een belangrijk om stappen te maken in duurzaam telen met minder chemie. Voortbordurend op eerdere onderzoeken en in samenwerking met andere regio's gaat de innovatiewerkgroep hiermee aan de slag. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.