Skip to main content Skip to footer

Water

Voldoende én goed gietwater; een must voor het telen van topkwaliteit planten. Maar ook het snel afvoeren van overtollig water bij hoosbuien is erg belangrijk. Extremere weersomstandigheden zijn nieuwe uitdagingen die vragen om nieuwe voorzieningen en maatregelen. En daar wordt hard aan gewerkt.

Calamiteitenberging

Meerdere calamiteitenbergingen verspreid in de Greenport vangen water op als het water in de polder stijgt. Daarna wordt het weer afgevoerd naar de Gouwe. Dit voorkomt ondergelopen kwekerijen en drijvende planten bij veel neerslag.

 

Calamiteitenberging en compensatiewater met drijvende zonnepanelen bij C.J. Captein

 

Compensatiewater

Modernisering van de kwekerijen betekent vaak ook grotere percelen. Tussenliggende sloten worden dan vaak gedempt. Voor elke gedempte meter is echter wel compensatie nodig. Verouderde percelen om zetten in water is hiervoor soms een oplossing. SBGB speelt hierin een belangrijke rol met de regeling ‘Berging Rekening Courant’.

Ecologische waterberging Dijkgraafweg
Samenwerking met Hoogheemraadschap van Rijnland

SBGB en Hoogheemraadschap van Rijnland werken nauw samen aan een klimaatbestendige Greenport met schoon en genoeg water.

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.