Skip to main content Skip to footer

Kwekers aan het woord: Anton Buitenhuis

Anton Buitenhuis van de Insteek heeft veel wateroverlast gehad in 2018. Op het bedrijf zijn een aantal maatregelen genomen.

Anton Buitenhuis “ We hebben het middenpad met 20 cm opgehaald en het containerveld aangevuld met lava. Door de inklinking van het veen lag het containerveld in een V. Nu ligt het containerveld weer afwaterend naar de sloot. Het is een verbetering, maar niet afdoende tegen de wateroverlast zoals wij in 2018 hebben gehad. Tegen zo’n extreme bui is geen afdoende maatregel door ons voor te nemen.”

Buitenhuis is blij met de samenwerking met SBGB. “SBGB heeft een goede ingang bij Hoogheemraadschap van Rijnland. Voor de getroffen kwekers kan het natuurlijk nooit snel genoeg gaan. Dat is duidelijk, maar ik denk dat wij dankbaar mogen zijn dat SBGB onze belangen behartigt.”

We hebben een aantal droge zomers achter de rug. Is watertekort ook een aandachtspunt?
Buitenhuis: “We hebben op ons bedrijf een wateropslag in combinatie met omgekeerde osmose. De osmose heeft voldoende capaciteit om onze dagelijkse behoefte te produceren. Hierdoor gebruiken we geen oppervlaktewater.”

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.