Skip to main content Skip to footer

Voorjaarseditie Tuinbouw Battle gaat van start!

Meteen na Pasen is het zover: tijd voor de Tuinbouw Battle. Vier scholen met in totaal zeven klassen doen mee aan de voorjaarseditie. Doel van de wedstrijd is om kinderen te interesseren voor groen en de groene sector. Dat gebeurt met een challenge, waarbij elke keer een andere plant centraal staat. 

Deelnemende scholen komen deze keer uit Alphen, Boskoop en Reeuwijk. In Alphen doet de Sweelinckschool mee, in Boskoop De Zevensprong en De Hortus en in Reeuwijk De Bron. Bijna tweehonderd kinderen gaan de strijd aan om de mooiste planten op te kweken en de hoogste verkoopopbrengst te behalen. De Tuinbouw Battle wordt op de scholen gepresenteerd door Helma van der Louw, Gert Rijkaart en André van Zoest. Dit zeer ervaren trio verzorgt de gastlessen en begeleidt de klassen bij het opkweken.

Bij de komende editie is de hoofdrol voor de Hosta. De leerlingen gaan hiermee aan de slag, eerst opkweken, daarna verkopen. In de week van 22 april wordt de winnende klas bekend gemaakt.

De Tuinbouw Battle is niet alleen bij scholen populair, ook het bedrijfsleven draagt er graag aan bij. De voorjaarseditie wordt met planten en etiketten gesponsord door Griffioen Wassenaar en Woudenberg Vaste Planten. Wij wensen alle deelnemende scholen heel veel succes!

Morvenna Goudkade

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.