Skip to main content Skip to footer

Tussenstand innovatiekringen

De innovatiekringen zijn de invulling van de pilot ‘Weerbaar telen’ van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. In de bijgevoegd pdf leest u de tussenstand van de innovatiekringen in 2023: wat heeft elke innovatiekring in dat jaar gedaan en wat is er bereikt? De inhoud wordt meegenomen in de rapportage voor de landelijke programma-organisatie en het Ministerie van LNV.

Deze pilot is 1 van de 13 pilots in de gehele land- en tuinbouw die onder het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ vallen. Dat programma loopt van 2022 tot en met 2024 met cofinanciering vanuit LNV. Vanuit het ministerie is het verplicht om info/resultaten uit het praktijkprogramma te delen op Groen Kennisnet: hiervoor is onlangs een dossier live gegaan dat regelmatig vanuit de pilots wordt geactualiseerd/aangevuld:

https://groenkennisnet.nl/dossier/weerbaar-telen-in-de-praktijk-dossier

Tweede pdf is onkruidbrochure die vanuit het expertteam Geïntegreerde onkruidbeheersing (ook onderdeel van het programma) is samengesteld. De brochure is bedoeld als inspiratie voor met name telers, adviseurs en loonwerkers. De brochure is nu alvast digitaal beschikbaar met achterop een QR-code die linkt naar Groen Kennisnet. Afgelopen woensdagavond hadden we een Webinar over onkruidbeheersing met onder andere loonwerker Sven van Kalkeren (laanboomregio Opheusden) aan tafel:

https://www.ltobomenenvasteplanten.nl/nieuws/video-zo-kun-je-onkruid-beheersen

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.