Skip to main content Skip to footer

20 december 2023

Tuinen van Boskoop, eerste contouren worden zichtbaar

De laatste essentiële hobbels zijn genomen en de fase ‘werk in uitvoering’ is in volle gang. De eerste contouren worden zichtbaar en de enthousiasme bij de deelnemers van Tuinen van Boskoop is voelbaar. Het centrum van het park wordt de nieuw te bouwen zadeldak-loods. Dit wordt dé plek voor ontvangst, catering en receptie.

Het verplaatsen van de oude markante loods naar het park blijkt helaas onhaalbaar te zijn op korte termijn. Een nieuwe zadeldak-loods met afdak wordt gebouwd in het centrum van het park voor ontvangst, receptie en catering. Kwekers en omwonenden worden uitgenodigd om mede eigenaar te worden van dit gebouw. Lees hier meer over in de nieuwsbrief Tuinen van Boskoop.

Enthousiaste deelnemers

Tuinen van Boskoop wordt een recreatief park waar veel te beleven is. Proef de Tuin heeft plannen voor een bruisende horeca in samenwerking met een zorgpartij. Kunst, varen, wandelen en  een kijkje nemen bij de imkervereniging, het kan straks allemaal. Ook een speeleiland wordt onderdeel van de Tuinen van Boskoop. Stef Groenleer en Dick Nieuwesteeg bedachten de speelroute op het eiland en waren nauw betrokken bij de aanleg. ,,Dit was vroeger een smal kwekerijperceel”, aldus Nieuwesteeg in een artikel in Rodi. ,,Als speeleiland is het een geweldige plek. Water is leuk en spannend voor een speelplek. Kinderen kunnen hier hun eigen fantasie gebruiken. Met takkenbossen een hut bouwen bijvoorbeeld.” [bron:Rodi.nl 13 dec.]

Het Boomkwekerijmuseum bestaat volgend jaar 50 jaar.  Samen met de ontwikkeling van de Tuinen van Boskoop een unieke kans om zich voor te bereiden op de volgende 50 jaar. Met de partners binnen de Tuinen van Boskoop maar ook met partners daarbuiten, willen zij Boskoop als derde toeristische icoon van onze gemeente op de kaart zetten. Dit en meer verhalen lees je in de nieuwsbrief Tuinen van Boskoop.

Lees hier de Nieuwsbrief.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.