Skip to main content Skip to footer

12 september

Tuinavond op de fiets!

Op 12 september om 19.00 uur is er een tuinavond op de fiets. Dat is vanwege de afstanden tussen en op de kwekerijen. Kunt u niet op de fiets komen, laat het ons weten. Dan wordt er voor een fiets gezorgd.

Er wordt eerst een bezoek gebracht aan de firma Vurens, Omloop 18 in Boskoop. Daar zal het project ‘Kraggen en Tillen’ bekeken worden. Het doel van het project is om te komen tot een betere waterkwaliteit in de sloten van Boskoop.  Boskoopse sloten waren in het verleden rijk aan plantenleven. Door allerlei oorzaken is er nu weinig plantenleven in de sloten terwijl dit wel belangrijk is voor een goede waterkwaliteit. Door het aanbrengen van kraggen en tillen, oftewel drijvende vegetaties, wordt geprobeerd het plantenleven weer terug te brengen en de  waterkwaliteit te verbeteren. John van Gemeren, van Watersnip Advies, zal daar een toelichting bij geven.

Daarna rijden we naar de achteringang van de firma Antoon Rijnbeek Handelskwekerij BV, Reijerskoop 283 in Boskoop. Een handelskwekerij waar planten in grote potmaten worden geteeld. Speciale aandacht wordt hier gegeven aan opslag van beregeningswater.

Graag aanmelden voor deze interessante en informatieve tuinavond 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.