Skip to main content Skip to footer

STORL neemt nu ook resten middelen in

De vorig jaar vernieuwde STORL-regeling gaat een volgende fase in: vanaf nu worden ook resten van gewasbeschermingsmiddelen ingenomen. Dat meldt LTO Nederland. De STORL-regeling houdt in dat kwekers en loonwerkers kosteloos lege, gespoelde plastic flacons van gewasverzorgingsproducten kunnen inleveren. Inmiddels zijn ruim 1.500 ondernemers aangehaakt.

De Stichting Opruiming Restanten en Lege verpakkingen in de Landbouw (STORL) zamelt nu twee stromen in:

  1. Naast lege, plastic flacons/jerrycans van gewasbeschermingsmiddelen worden daarbij ook lege flacons/jerrycans van gewasverzorgingsproducten zoals (blad)meststoffen, biostimulanten en hulpstoffen ingezameld.
  2. Verder wordt in 2024 ook gestart met de inzameling van resten van middelen. Goed om te weten: tot 50 kg/liter per afhaaladres gebeurt dit kosteloos. Bij grotere hoeveelheden zijn de kosten voor de kweker/loonwerker.

De inzameling is alleen bestemd voor professioneel te gebruiken gewasbeschermingsmiddelen en middelen waarvan de toelating is verlopen (particulieren moeten inleveren bij de Milieustraat).

De inzameling van resten is tweejaarlijks; inzameling 2026.

Planning:

  • periode januari - maart 2024: de kweker/loonwerker controleert samen met zijn of haar adviseur de gewasbeschermingsmiddelenopslag
  • Periode februari - maart 2024: aanmelden resten kan hier
  • Periode april - december 2024: inzameling

 

Bron: LTO Nederland, publicatiedatum 18 januari 2024

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.