Skip to main content Skip to footer

Netwerklunch 16 augustus 2024

Save the date!

Netwerklunch ‘duurzame ketens verpakkingen’ bij Griffioen Wassenaar. Greenport Boskoop houdt op 16 augustus van 12.00–14.00 uur een netwerkbijeenkomst over dit onderwerp. De inloop is vanaf 11.30 uur.

Matthijs Plas presenteert het project ‘duurzame ketens verpakkingen’. Afgelopen winter heeft een werkgroep, bestaande uit Matthijs, leveranciers en kwekers, meegedacht over dit thema. De ambitie van Greenport Boskoop is om de teelt en distributie (verpakkingen) zo te veranderen dat er sprake is van een toekomstbestendige circulaire Greenport. Dat gebruik van plastics in de regio Boskoop waar mogelijk wordt geëlimineerd en anders gereduceerd tot een minimum. Matthijs Plas deelt deze ambitie en visie delen en ook op welke wijze dit bereikt kan worden in de boomkwekerijketen.

Stefan Verbunt, directeur van Griffioen Wassenaar, houdt een presentatie over zijn bedrijf en geeft een rondleiding. Daarbij laat hij zien welke stappen het bedrijf al genomen heeft op het thema ‘duurzame ketens verpakkingen’.

Circulair ondernemen draagt bij aan een duurzame en toekomstbestendige organisatie en lokale economie. Het leidt tot minder afval, energie en grondstoffengebruik, het kan u geld besparen en maakt uw organisatie aantrekkelijker voor klanten. Maar waar moet je beginnen? En hoe ga je aan de slag? 

Het kenniscentrum en Ondernemersloket Circulaire economie "Blik vooruit" biedt met projectsteun vanuit o.a. ELFPO (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling) een circulair versnellingsprogramma aan.

Brigitte Casander van Route Circulair neemt u mee in de inhoud en mogelijkheden van circulair ondernemerschap. Van september tot november zullen er drie kennissessies georganiseerd worden en is het voor zeven kwekerijen mogelijk om een 'Circulair op maat’ traject te doorlopen. Middels het 'Circulair op maat' traject wordt u gedurende 2,5 maand ondersteund in de oplevering van een circulair verdienmodel dat aansluit bij de behoefte van uw organisatie.

Je kunt je nu aanmelden voor het ‘Circulair op maat’ traject t.w.v. 3000,- .Wees er snel bij, want alleen voor de eerste zeven aanmeldingen is een plekje!

Wil jij inzicht in waar jouw bedrijf staat op het gebied van circulariteit? Je kan nu kosteloos de Circulaire Volwassenheidsmeting invullen. Door middel van een vragenlijst brengt de meting het niveau van circulariteit van je bedrijf in kaart en krijg je tevens handvatten toegereikt om stappen te zetten in de circulaire transitie. Het invullen van de meting neemt ongeveer 25 minuten van je tijd in beslag, hierbij de link. 

Laat u informeren en inspireren over dit belangrijke onderwerp voor onze sector. De lunch wordt verzorgd. Aanmelding vóór 10 augustus via mail naar: r.hoogendoorn@greenportboskoop.nl

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.