Skip to main content Skip to footer

14 oktober

Pilotproject Robotica krijgt een vervolg

Een groepje bedrijven heeft eerder dit jaar samen met Robohouse een kennissprint Robotisering doorlopen. De ervaringen uit dit traject én de terugkoppeling uit de bijeenkomst Tree Robotics bij Hoogeveen Plants, georganiseerd op initiatief van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, zijn de aanleiding voor het vervolgproject.

Verbinden, samenwerken, kennis delen en begeleiden, dat is nodig om stappen te kunnen maken. Een korte samenvatting uit de terugkoppeling van zowel de kennissprint met Robohouse en de Tree Robotics bijeenkomst eerder dit jaar. Er zijn meerdere bedrijven met vergelijkbare processen die zich mogelijk lenen voor robotisering (al dan niet automatisering). Voor één bedrijf alleen zijn die onderzoeks- of ontwikkelkosten vaak te hoog, maar met één of meerdere bedrijven samen zijn er wellicht mogelijkheden. Dit vraagt een schakel die inventariseert bij bedrijven, bedrijven met elkaar weet te verbinden en begeleiden in het proces. Hiervoor hebben we bij de Provincie Zuid-Holland (PZH) een plan ingediend. Begin november heeft de PZH opdracht gegeven het project Robotisering uit te voeren. 

Wat houdt dit concreet in? En wat kan dit project voor uw bedrijf betekenen?

Concreet:

  1. Heeft u processen/handelingen op het bedrijf die u graag zou willen robotiseren/automatiseren?
  2. Staat u er open voor om te kijken of dit overlap heeft met enkele andere bedrijven en er in eventuele samenwerking meer te bereiken is als ieder bedrijf voor zich?
  3. Of wilt u graag stappen maken in robotisering/automatisering maar heeft u nog niet helder welke processen, handelingen dan precies.

Neem dan contact op met Rien Hoogendoorn (r.hoogendoorn@greenportboskoop.nl) of met Ago de Heijer (adheijer@metix.nl). Wij komen graag bij u langs om te bespreken waar u behoefte aan hebt en welke mogelijkheden er zijn.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.