Skip to main content Skip to footer

PHAntastic: onderzoek naar een nieuw biologisch afbreekbaar groeimedium

Greenport Boskoop heeft meegedaan aan een aanvraag voor onderzoeksproject PHAntastic bij de Europese Unie. Het totale project bestaat uit een Europees consortium van 15 partijen en zal een doorlooptijd van enkele jaren hebben. Het project start in september.

Het onderzoek wil een nieuw biologisch afbreekbaar groeimedium ontwikkelen en testen. Een soort bio-oasis, waar planten in kunnen wortelen en op kunnen groeien als alternatief voor potgrond. Er wordt dus niet alleen gewerkt aan veen-vrije potgrond, maar ook aan totale vervanging van potgrond. De ambitie is om een “programmeerbaar” groeimedium te maken. En ook met veel dunnere, of helemaal geen, plastic potten gaan werken.

Een tweede product in dit onderzoek is een mulch-folie; bedoeld voor teelt in vollegrond. Een biologisch afbreekbaar folie waarmee onkruid wordt tegengegaan en wat bij het afbreken voedingsstoffen en microbioom (bodemleven) aan de grond afgeeft ter bevordering van plantengroei en het tegengaan van ziekten en plagen.

St. Greenport Regio Boskoop is partner in dit Europese project en zal de uitvoering in nauwe samenwerking met o.a. Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop en Delphy doen.

Meer informatie/interesse in deelname: r.hoogendoorn@greenportboskoop.nl

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.