Skip to main content Skip to footer

9 september 2023

Ondernemersbijeenkomst| Duurzaam en circulair ondernemen

Veel grondstoffen raken op en stijgen in prijs. Het wordt daarom voor ondernemers steeds belangrijker bewust om te gaan met energie, materialen en grondstoffen. Ook vraagt de markt meer en meer om duurzaam geproduceerde producten. Dit biedt voor ondernemers veel kansen! Maar hoe pak je dit aan? En wat is ervoor nodig?

Kom naar de ondernemersbijeenkomst en laat u in een ochtend onder deskundige leiding van onze dagvoorzitter Guido Braam bijpraten over de mogelijkheden en leer van de ervaringen van collega-ondernemers.

Woensdag 27 september 2023
10.00 – 12.30 uur
Het Ketelhuys Alphen aan den Rijn

Wat kunt u verwachten?

Inloop vanaf 09.30 uur met een kop koffie. Om 10.00 uur start het programma:

  • Start met impact maken: laat je inspireren en motiveren door circulair ondernemer Guido Braam (mede-eigenaar Powered by Meaning) hoe u als ondernemer een positieve impact creëert.
  • Het lokale kennisnetwerk en circulair ondernemersloket Blik vooruit is van start gegaan. Nico van Hoogdalem licht toe hoe dit loket u op weg kan helpen.
  • Frank Keijzer van Kewodak ontving vorig jaar als eerste ondernemer in Alphen aan den Rijn ‘De Groene Pluim’. Zijn motto: ‘Je moet mee in de transitie. Dat is een kans, geen bedreiging.’ We gaan met Frank in gesprek wat duurzaam ondernemen hem en zijn medewerkers heeft opgeleverd.
  • Doe de afvalanalyse! Neem een zak restafval mee en laat de inhoud analyseren door Prezero. Laat geen geld liggen en ontdek welke waardevolle grondstoffen uw restafval nog bevat! Dit kan al vanaf 09.30 uur.
  • Stichting De Groene Pluim reikt voor de tweede maal de onderscheiding uit aan een duurzame ondernemer uit onze gemeente die goed op weg is!

Kortom; een ochtend boordevol inspiratie en waardevolle kennis! De ochtend wordt afgesloten met volop gelegenheid voor netwerken tijdens een lunchbuffet!

Klik hier voor het uitgebreide programma en aanmelden.

Deze bijeenkomst is een samenwerking van Blik vooruit en Gemeente Alphen aan den Rijn met medewerking van EDBA, VOA en PreZero.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.