Skip to main content Skip to footer

11 september 2023

Microwoningen op particuliere grond

Heb je hier al van gehoord? Iedereen die een stukje grond over heeft kan daar iemand op laten wonen, mét vergunning. Door Microwoningen te plaatsen op reeds benutte grond, ontstaat er een nieuwe oplossing tegen de woningnood.

Een volwaardig huis, maar dan in ’t klein. Microwoningen zijn moderne woningen van 20 tot 50 m² die op elke grond geplaatst kunnen worden: in een grote achtertuin, of op grotere stukken kavels die ‘over’ zijn. De woningen voldoen aan het permanente bouwbesluit, maar zijn prima als flexwoning in te zetten. In Gouda staat de eerste.

Het komende jaar worden er 75 woningen geplaatst op locaties in alle provincies. Minister De Jonge draagt het initiatief een warm hart toe in zijn kamerbrief over het ‘Beter benutten van de bestaande woningvoorraad’. Ook diverse kamerleden kwamen reeds op werkbezoek in de woning in Gouda.

Lees het hele artikel verder op flexwonen.nl.
In de nieuwsbrief van Expertisecentrum Flexwonen vindt u meer artikelen over flexwonen en huisvesting voor arbeidsmigranten.  

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.