Skip to main content Skip to footer

Loop en vaar mee met een bijzondere Erfgoedroute op 14 en 18 september

Bezoek te voet en per boot het Boomkwekerijmuseum en het Schouwenerf! In het Boomkwekerijmuseum ontdekt u hoe het zo kenmerkende landschap van Boskoop en zijn boomkwekerij zijn ontstaan.

Het vervoermiddel dat tot het midden van de 20e eeuw volop in gebruik was, de schouw, is nog in volle glorie aanwezig in Boskoop. De schouw stamt af van de Zwammerdamschepen die in de Romeinse tijd gebouwd en gebruikt werden.

In het Schouwenerf ziet u hoe een traditionele schouw gebouwd wordt. Op deze unieke plek krijgt u een kijkje in de keuken hoe oude schouwen gerestaureerd worden en hoe dus zelfs nieuwe gemaakt worden. Laat u verrassen door een speciale vaartocht naar deze locatie, verzorgd door de VVV.

De tochten staan gepland op zaterdag 14 september en woensdag 18 september.

Het programma is als volgt:

Om 10.15 uur ontvangst in het museum met koffie of thee en een korte rondleiding over het ontstaan van het unieke karakter van Boskoop en de rol van het varen. Daarna wandelen we met een gids door een van de mooiste lanen van Boskoop naar de boot en varen we naar het Schouwenerf. Daarna varen en lopen we terug naar het museum en komen daar ca. 13.00 uur aan.

De kosten zijn €19,50 pp.

Zin om mee te gaan? Boek deze tour bij het Boomkwekerijmuseum (info@boomkwekerijmuseum).

Voor meer informatie kunt u kijken op www.boomkwekerijmuseum.nl.

Graag uiterlijk drie dagen van tevoren boeken. De tocht gaat door bij deelname van minimaal zes personen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.