Skip to main content Skip to footer

7 augustus 2023

IPPS conferentie dit jaar in Denemarken en Zweden

De IPPS (International Plant Propagator Society) Europe conferentie is dit jaar in Denemarken en Zweden. De IPPS is een groep boom- en potplantenkwekers vanuit geheel Europa die jaarlijks samenkomen om bedrijven te bezoeken, van elkaar te leren en te netwerken. Tjerk van Bruchem, van Edens Plants & Creations en nu 4 jaar lid, is enthousiast: ,,De contacten die je opdoet zijn heel waardevol. Je leert van elkaars specialiteiten en manier van telen. En het biedt een kijkje in kwekerijen waar je anders nooit komt”.

IPPS is een internationale vereniging van professionals in de plantaardige sector. Hun motto: 'to seek and to share’. IPPS is uitgegroeid tot een internationaal forum voor het delen van kennis en vaardigheden op het gebied van planten telen zoals plantensoorten, substraten, bemesting, veredeling en teelttechnieken. Het thema voor de conferentie in Scandinavië dit jaar is ‘It’s all about the roots’. De conferentie is van 11 tot 13 oktober. Deelnemers kunnen zowel 1, 2 of alle 3 de dagen bijwonen.

Bij veel Nederlandse kwekers is de IPPS nog redelijk onbekend. ,,Jammer”, vindt Tjerk, ,,het is een heel laagdrempelige manier voor kwekers, medewerkers en toeleveranciers om veel kennis op te doen, te leren van elkaar en te zien wat er over de grens in de praktijk gebeurt”.

Meer informatie over de conferentie en het programma lees je hier.

En klik hier voor de website van IPPS International.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.