Skip to main content Skip to footer

28 november

Innovatiewerkgroepen van start in roboticaproject

De inventarisatieronde in het vervolg project Robotica is in volle gang. Ago den Heijer, kwartiermaker van dit project, bezoekt geïnteresseerde bedrijven om de robotiseringsbehoeften van bedrijven in kaart te brengen, bedrijven te verbinden en te begeleiden in het vervolgproces. In december gaan 2 innovatiewerkgroepen al van start.

In de innovatiewerkgroepen gaat een groepje ondernemers, onder begeleiding van Ago aan de slag met een bepaald vraagstuk. Een vraagstuk wordt verder uitgediept, inspiratie opgedaan en gezocht naar oplossingen en nieuwe technieken. Uit de inventarisatieronde worden komende tijd diverse innovatiewerkgroepen gestart. De eerste twee gaan begin december van start.

Thema’s innovatiewerkgroepen
Voor vollegrond bedrijven bestaat nog steeds een grote behoeften naar mechanische onkruidbestrijding. Er zijn diverse ontwikkelingen in andere regio’s die mogelijk op een andere manier ook in Boskoop toepasbaar zijn. Vrijdagmiddag 8 december start de innovatiewerkgroep Mechanische Onkruidbestrijding.

Trays en potten van karren laden. Hoe heerlijk zou het zijn als dat door een robot wordt gedaan. Fysiek belastend en saai werk, wat ook in de toekomst werk is wat altijd blijft terugkomen. Een innovatiewerkgroep van bedrijven gaat hiermee aan de slag en start op 6 december.

Is dit ook voor uw bedrijf interessant? Neem dan contact op met Rien Hoogendoorn (r.hoogendoorn@greenportboskoop.nl) of met Ago den Heijer (adheijer@metix.nl).

Quickscan
Wilt u graag stappen zetten in automatisering/robotisering op uw bedrijf, maar heeft u nog niet helder welke processen en handelingen precies? Een quickscan van uw bedrijf kan hier mogelijk goed bij helpen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Ago den Heijer

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.