Skip to main content Skip to footer

Hoogeveen Plants wint VOA-duurzaamheidsprijs

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ondernemersprijzen heeft VOA voor het eerst de VOAWARD Duurzaam uitgereikt. Deze is bedoeld voor de onderneming in Alphen en omstreken die het meest actief en innovatief bezig is met duurzaamheid. Tot hun grote verrassing werd het Boskoopse Hoogeveen Plants tot winnaar uitgeroepen.

Bas Hoogeveen, operationeel manager bij Hoogeveen Plants, was 18 januari aanwezig bij de uitreiking van de VOAWARDS. Hij was echter in de veronderstelling dat hij een prijs moest uitreiken, niet dat hij hem zelf zou ontvangen. Maar volgens het juryrapport, voorgelezen door wethouder duurzaamheid Gert van den Ham, was zijn eigen familiebedrijf toch echt de aller duurzaamste. ,,Hoogeveen Plants onderscheidt zich al jaren doordat het zich in een vroeg stadium heeft ingezet om processen te verduurzamen. Continu worden stappen gezet naar gebruik van duurzame materialen en de teelt wordt steeds verder biologisch. Het bedrijf is met al deze stappen op een aantal fronten wereldwijd marktleider.” Volgens het rapport heeft de Boskoopse onderneming een voortrekkersrol op het gebied van verduurzaming en energie, binnen de eigen sector en daarbuiten, en deelt het kennis en ervaring met anderen. Daarbij toont het bedrijf ook een sociaal gezicht, belangrijk voor de samenleving.

Bas Hoogeveen, die vader Siem Hoogeveen verving wegens vakantie, nam samen met broer Simon de prijs in ontvangst. ,,We vinden het een enorme eer, maar ik was wel heel verbaasd toen de wethouder begon over de winnaar. Ik dacht: hè, dat is mijn tekst, haha.” Hoogeveen Plants werd door VOA in 2017 ook al tot Onderneming van het Jaar uitgeroepen.

Tekst Morvenna Goudkade

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.