Skip to main content Skip to footer

Het Boomkwekerijmuseum is jarig!

Het is feest in het museum, dat 50 jaar bestaat. Na een bescheiden begin met twee vitrines bij de VVV, destijds gevestigd in de boomkwekerswoning, staat er nu aan het Reijerskoop in Boskoop een volwaardig, officieel geregistreerd museum.

In de tijdelijke expositie ’50 jaar groeiend’ worden bezoekers meegenomen naar het begin en wordt getoond hoe het museum geworden is tot wat het nu is. Dat geldt voor het gebouw, dat ontstaan is door de kasachtige constructie waarmee twee afzonderlijke huizen zijn verbonden. En door de bouw van een ontvangstruimte met uitzicht op de goed onderhouden historische vollegrondskwekerij.

Hetzelfde geldt voor de exposities. De permanente expositie laat de geschiedenis zien van de boomkwekerij, in de tijdelijke exposities staan steeds groen en cultuur centraal. De vele posters en flyers die te zien zijn tijdens de nieuwe expositie, getuigen daarvan. De boomkwekerswoning is tot in detail ingericht zoals rond 1910 gebruikelijk was.

Dankzij schenkingen van vooral Boskopers op de jaarlijkse innamedagen, maar ook tussentijds, is het aantal objecten en geschriften gegroeid naar ruim 5000. Met veel zorg worden ze onderhouden en geregistreerd.  In de expositie draaien enige korte films: o.a. over de teams van vrijwilligers, de bouw van een schouw en objecten. Buiten op de zuilen zijn foto’s van nog meer objecten. Het Boomkwekerijmuseum is trots op het resultaat van vijftig jaar inzet van vrijwilligers.

Meer info: www.boomkwekerijmuseum.nl

De tentoonstelling is te zien van 30 mei t/m 3 november.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.