Skip to main content Skip to footer

28 juni 2023

Groenbranche Trends voor 2024 gepresenteerd

De Groenbranche Trends voor 2024 zijn weer bekend gemaakt. De stijltrends zijn gebaseerd op de huidige tijdgeest. Deze trends biedt de sector handvatten in gebruik van productinnovatie en -presentatie.

De trendinformatie is ontwikkeld door Bureau Nijman + Van Haaster, in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb en INretail. Het doel is tweeledig. Enerzijds krijgen consumenten informatie en inspiratie via de campagnes en communicatie van Bloemenbureau Holland. Anderzijds biedt de trendinformatie de sector handvatten om ze te gebruiken in bijvoorbeeld productinnovatie en -presentatie. Daarnaast denkt Bloemenbureau Holland graag mee over de praktische toepassing van de trends door kwekers, handelaren en bloemisten.

Crisis
De huidige tijdgeest is samen te vatten in één woord: crisis. Van maatschappelijke onrust tot klimaatcrisis, van inflatie tot energiearmoede. Al deze crises hangen samen en kunnen ons onderdompelen in somberte, angst of boosheid. Maar we kunnen ook wat doen. Hoe we reageren op het gevaar van deze crises is echter persoonlijk. Zullen we vechten, schuilen, bevriezen of pionieren? Op deze verschillende menselijke reacties zijn de stijltrends gebaseerd.

De stijltrends voor 2024 zijn:

Wilt u aan de slag met de Groene Trends voor 2024? Ga naar deze website voor meer informatie en gratis downloads.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.