Skip to main content Skip to footer

Greenblog Michiel

Afscheid zonder einde

Het jaar 2023 loopt ten einde en dat is een moment waarin we even terugblikken. Voor mij persoonlijk is het einde van dit jaar ook een moment van afscheid nemen van enkele functies in onze mooie, bedrijvige sector.

Per 31 december aanstaande neem ik afscheid van de functie van secretaris/penningmeester van de Coöperatie Effectief Middelenpakket voor bomen, vaste planten en zomerbloemen (CEMP). Deze coöperatie is opgericht door de LTO vakgroep en alle boomteeltregio’s in Nederland. Namens hun ruim 800 leden werkt de CEMP aan het beschikbaar komen en houden van gewasbeschermingsmiddelen voor onze sector. De CEMP is bij vrijwel alle toelatingen voor de boomkwekerij initiator of betrokken. Mijn stokje wordt overgenomen door David Bömer namens Treeport Zundert.

Ook neem ik afscheid van het bestuur van stichting Greenform, ontstaan uit de fusie tussen stichting Vakbeurs voor de boomkwekerij en stichting Beurshal. Twee voormalige stichtingen met hetzelfde doel, namelijk het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. Met het digitale platform Varb, de fysieke beurzen Plantarium/GROEN-Direkt, een vastgoedportefeuille op het ITC/PCT terrein en een kenniscentrum voor nomenclatuur van boomkwekerijgewassen is Greenform een betekenisvolle organisatie voor onze regio en sector. Mijn afscheid van het bestuur van Greenform wordt opgevangen door de overige 8 bestuursleden.

Tegelijk met het vertrek uit het bestuur van Greenform beëindig ik mijn functie van bestuurder van Green Retail Events BV, een samenwerkingsverband tussen Greenform en GROEN-Direkt BV die twee keer per jaar de grootste gespecialiseerde beurzen voor buitengroen organiseert. Mijn plekje in dit bestuur wordt overgenomen door Linda Hoogendoorn, namens Greenform.

Afscheid met een beetje pijn in het hart, want het zijn toch een beetje je ‘kindjes’, geworden in de loop van een intensieve bestuursperiode. Maar ook een afscheid zonder einde, want het gaat ook door zonder mij. Op al die plaatsen zie ik gemotiveerde en betrokken bestuurders en medewerkers, die zich inzetten voor het belang van de boomkwekerij in regio Boskoop én daarbuiten.

We nemen afscheid van het jaar 2023. Een jaar waarin er veel te doen is geweest op maatschappelijk, politiek, economisch en ecologisch vlak. Ook dat zal niet veranderen, ieder jaar kent zijn eigen dynamiek, verwachte en onverwachte ontwikkelingen. Zaak dus om alert te zijn en in te spelen op kansen en bedreigingen. Daar blijf ik mij het komende jaar voor inzetten via de stichtingen Greenport Boskoop. Hopelijk samen met al degenen die zich verbonden voelen met deze mooie en groene sector.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond 2024.

Hartelijke groet, 
Michiel Gerritsen

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.