Skip to main content Skip to footer

Greenblog Meindert

Lancering Zuid-Hollandse Tuinbouwmonitor: ‘Helder krijgen wat er speelt’

Met vier greenports, een miljardenomzet en tienduizenden banen is de tuinbouwsector van groot belang voor Zuid-Holland. De tuinbouw vormt de op een na grootste economische cluster. Om goed zicht te krijgen op de ontwikkeling van de sector is de Tuinbouwmonitor gelanceerd.

De Nederlandse tuinbouwsector staat wereldwijd bekend om geavanceerde technologie, innovatieve benadering en efficiënte productie. De sector is continu in beweging, met automatisering, het nieuwe telen en robotica. Er wordt ingezet op klimaatneutrale en circulaire tuinbouw.

De Tuinbouwmonitor is een vooruitstrevend initiatief dat diepgaand inzicht biedt in de tuinbouwsector van Zuid-Holland. Deze monitor werpt licht op acht verschillende thema's en schetst een beeld van de huidige situatie in de sector. Dit is een belangrijke mijlpaal in het streven naar transparantie én vooruitgang binnen de tuinbouwsector van Zuid-Holland. Maar wat kun je hier nou precies mee?

Naast het inzichtelijk maken van de staat van de hele sector, kan er ook op specifiek greenport-niveau gekeken worden naar verschillende thema's. Zo wordt het gemakkelijker om per gebied helder te krijgen wat er speelt en wat extra aandacht nodig heeft. Ook vormt de Tuinbouwmonitor een centraal informatiepunt waarmee ondersteuning gegeven wordt aan data-vragen uit de sector. Zo is recentelijk contact geweest tussen de Greenport Boskoop en de provincie over het actualiseren van de kengetallen van de Greenport. Door het delen van de informatie die wij verzameld hebben, kunnen we bijdragen aan de kennisvragen die in Boskoop spelen. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen onze organisaties.

Benieuwd naar de monitor? Kijk dan vooral verder 👉www.zuid-holland.nl/tuinbouwmonitor

We hopen dat deze monitor dient als een waardevol instrument voor alle betrokkenen bij de sector. Zijn er vragen? Dan horen wij dat heel graag!

Hartelijke groet, Meindert Stolk

Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland
Portefeuille Economie en Innovatie, Toezicht en Handhaving, Milieu, Cultuur en Erfgoed

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.