Skip to main content Skip to footer

Greenblog Dirk-Jan

Greenport levert!

Sinds een tijdje ben ik algemeen bestuurslid en penningmeester van de Stichting Greenport Regio Boskoop. Samen met het bedrijfsleven overleggen overheden hier over de toekomst van het boomkwekerijcluster. En ik kan u vertellen: er gebeurt veel in ons kwekerijgebied!

Zo was ik in september bij de opening van de keerlus aan de Berkenbroek. Een plek voor vrachtwagens om te keren op de bedrijvige doodlopende weg in Reeuwijk, waar een tiental kwekers hun bedrijf heeft. De keerlus is het resultaat van de goede samenwerking tussen de ondernemers en de gemeente. Natuurlijk is het voor de chauffeurs makkelijker en sneller. Het is ook handig om de verkeersstroom goed te organiseren. Maar het heeft nog meer voordelen. We voorkomen met de keerlus ook dat de weg kapot wordt gereden, het is veiliger voor de andere verkeersdeelnemers en het ontlast de mensen die er wonen. Kortom: een fijne aanwinst. Mooi dat de ondernemers dit zelf, in gezamenlijkheid, hebben opgepakt. Greenport levert!

[Tekst gaat verder onder foto]
Foto: Gerard Griffioen en Frank Stolwijk tijdens de opening van de keerlus.

Een andere mooie happening was de opening van de vaarroute door het kwekersgebied. Het is weer mogelijk om bezoekers met de boot mee te nemen langs de kwekerijen. Ze krijgen zo meer inzicht in hoe deze branche werkt, ze zien de pracht van het gebied en van de bedrijfstak. Ik ben daar trots op. De nieuwe vaarroute kwam er niet vanzelf, maar na een lang proces mochten we deze oplevering toch ook feestelijk vieren. Greenport levert!

[Tekst gaat verder onder foto]Foto: Rondvaart oplevering nieuwe vaarroute

De link, tussen deze twee voorbeelden? Het zegt wel iets over de kracht van de samenwerking. Tussen de ondernemers onderling als eerste. Maar ook met de partijen om de kwekerijen heen. Bij een bundeling van krachten heeft iedereen baat. Je krijgt meer gedaan, met een positieve uitwerking voor de ondernemers zelf maar zeker ook voor de omgeving, de samenleving. Greenport staat er mooi op. Greenport levert!

Hartelijke groet, Dirk-Jan Knol
Wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.