Skip to main content Skip to footer

Greenblog Daan

Samen ben je toch echt sterker

Kweker en bestuurslid Daan van der Wolf vertelt wat hem bezighoudt: ,,Ik geloof in samenwerking. Denk aan delen van kennis, van personeel en van materiaal. Samen ben je toch echt sterker.”

Graag stel ik mezelf voor. Ik ben Daan van der Wolf, kweker en sinds een jaar lid van het algemeen bestuur van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop. Dagelijks ben ik actief op mijn bedrijf Van Der Wolf Plant aan de Berkenbroek in Reeuwijk. Wij kweken rotsplanten in allerlei verschillende soorten en maten en zijn totaalleverancier voor tuincentra en bouwmarkten. Op dit moment zijn we druk bezig met het oppotten voor seizoen 2025. De laatste stekken worden gemaakt en er wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de kwekerij. Daarnaast gaat de laatste handel voor 2024 de deur uit. De start was enorm goed. Maar toen het echte voorjaar in mei ging beginnen, viel de handel wat tegen. Uiteindelijk loopt zomer lekker door. Eigenlijk een kopie van seizoen 2022.

Op dit moment houden verschillende dingen me bezig. Om te beginnen het veranderende klimaat. De steeds groter wordende extremen in het weer. Warmere zomers en zwaardere regenbuien met schade als gevolg. Dan het personeelsgebrek. Het steeds moeilijker te vinden van enthousiast personeel. Dit geeft daarentegen weer een stimulans om verder te automatiseren. Het middelengebruik: ieder jaar gaan er meer middelen af dan dat erbij komen. De consument wil een gezonde plant kopen, maar geen bespoten plant, dat is een uitdaging. De automatisering, ook een belangrijk onderwerp. Dat is wel echt de toekomst. Hier hebben we al grote stappen in gezet en gaan hier de komende jaren vol op inzetten om hierin mee te groeien. Van potmachine tot administratie. Zo kunnen we met minder mensen meer doen.

Waar ik in toekomst ook aan wil werken is scholing in de Greenport Boskoop. Een school die werkt vanuit de praktijk. Een praktijkgerichte opleiding is voor leerlingen en werkgevers erg interessant. En ik wil me blijven inzetten voor samenwerking, daar geloof ik in. Denk aan delen van kennis, delen van personeel en materiaal. Samen ben je toch echt sterker.

Laten we vooral met elkaar genieten van al het moois in onze Greenport.

Een groene groet, Daan van der Wolf

daan@vanderwolfplant.nl

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.