Skip to main content Skip to footer

Greenblog Arie-Jan

Pak je kansen in de nazomer!

Bestuurslid Arie-Jan Broere over verstandig omgaan met water: ,,Primaire behoefte voor onze leefomgeving inclusief al onze mooie groene producten.”

Pak je kansen in de nazomer!

Graag stel ik me voor: ik ben Arie-Jan Broere, ondernemer met Broere Irrigatie en algemeen bestuurslid bij de Greenport. Mijn beurt om deze keer de greenblog te verzorgen!

De heerlijke weken met zonneschijn in augustus waren een genot. Dagelijks luchtige kleding, eindelijk vast weer, wat hebben we ernaar verlangd. Verwonderd zagen we dat, door de constante warmte en enige weken droog weer, de natuur uniek dingen liet gebeuren. Een explosie in algengroei, een groeispurt voor vele landbouw gewassen. Velen mensen en ik ook persoonlijk hebben ervan genoten. Het geeft ook uitdagingen, veel medewerkers op vakantie en toch onze klanten zo rap mogelijk bedienen, zeker bij calamiteiten.

Water en zijn eigenschappen en mogelijkheden, zijn in de zomer een uitdaging. Bepaalde gewassen worden al afgehard, andere mogen nog wel wat groeien. Het heeft er alles mee van doen wat voor water je geeft. Het is enthousiasmerend om te zien dat de irrigatie operators bij klanten in een paar maanden tijd enorme stappen in kennis en situatie overzicht maken.

Afgelopen dagen stond ik met ons bedrijf op Plantarium|GROEN-Direkt, de najaarseditie 2024. Al meerdere decennia doen we mee. Deze editie was een van de meeste perfecte in zijn soort. Geweldig weer, heel veel bezoekers. Veel regionale klanten en hun medewerkers gesproken. Vooral op donderdag de internationale klanten. Complimenten mogen ontvangen wat onze jongens in het buitenland her en der gemaakt hebben.

De grondwaterstanden zijn zorgelijk in heel noordwest Europa. Hoeveel neerslag zullen we nog krijgen? Bij een totaal verzadigde toplaag, als de herfst vochtig wordt, zullen er tijdig velerlei maatregelen moeten worden genomen. De verwachtingen die er zijn over neerslag toename en afname in het zuidelijke en het meest oostelijke deel van Europa, lijken nu al waarheid te worden. Laten wij goed met het regenwater omgaan! Het is gratis en waardevol een primaire behoefte voor onze leefomgeving inclusief al onze mooie groene producten.

Een hartelijke groet, Arie-Jan Broere (Arie-Jan@broere-irrigatie.nl)

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.