Skip to main content Skip to footer

Eerste ondernemers omgeving Boskoop profiteren van uitbreiding elektriciteitsnet

Op de grens van Hazerswoude-Dorp met Boskoop heeft netbeheerder Liander afgelopen week een nieuw elektriciteitsstation in gebruik genomen. Elf bedrijven die de afgelopen jaren moesten wachten, kunnen per direct worden geholpen met extra elektrische capaciteit voor hun onderneming.

Het nieuwe elektriciteitsstation is de eerste die wordt opgeleverd in een reeks van nieuwe stations en uitbreidingen die Liander de komende jaren in de regio Holland-Rijnland realiseert. De vraag naar elektriciteit in het gebied rondom Boskoop groeit harder dan Liander kan realiseren. Hierdoor ontstaan verschillende knelpunten op het elektriciteitsnet.

De bouw van een nieuw station is complex, zegt Monique Hoogwijk, regiomanager bij Liander. “Gemiddeld duurt de bouw van een nieuw elektriciteitsstation 4 tot 6 jaar. In Boskoop is dit relatief snel gegaan. Door een goede samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn en doordat we modulair bouwen, is in iets meer dan drie jaar tijd het station een feit.”

Lees hier het hele persbericht van Liander.   

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.