Skip to main content Skip to footer

Een kleine ruilverkaveling met grote voordelen

Op vrijdag 29 augustus was er een feestelijk moment bij de firma G.C. Stolwijk & Co aan de Omloop waar een feestpaal werd geslagen voor een nieuw bedrijfscentrum.

Een kavelruil met het buurbedrijf Clematis Kwekerij van der Werf maakte het mogelijk om een kavel te creëren met een breedte van 80 meter. Twee langgerekte kavels zijn samengevoegd en de sloot ertussen kon worden gedempt. De firma G.C. Stolwijk & Co richt zich voornamelijk op handel van een uitgebreid assortiment bomen en planten. Kwekerij van der Werf is gespecialiseerd in de teelt van Clematis planten. De nieuwe kavelbreedte maakte het mogelijk om het bedrijfscentrum efficiënt in te richten.

Kwekerij van der Werf heeft de teeltkas van G.C. Stolwijk & Co overgenomen en maakt daarmee ook een flinke groei door. Bijkomend voordeel is dat in de toekomst beide bedrijf hun entree krijgen aan de Omloop en niet meer aan het Reijerskoop. Hierdoor draagt de kleine verkaveling ook bij aan vermindering van vrachtverkeer op Reijerskoop.

De Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop adviseerde rond de ruimtelijke ordening en leverde watercompensatierechten waardoor de sloot gedempt kon worden.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.