Skip to main content Skip to footer

Duizend bezoekers bij Open Dag Tuinen van Boskoop

Koude wind en af en toe een hagelbui, maar daardoor lieten bezoekers zich niet uit het veld slaan. Op 23 maart kwamen zo'n duizend belangstellenden af op de open dag van park-in-aanleg Tuinen van Boskoop.

Bij de ingang deelden vrijwilligers van de VVV en stichting Rondvaartboten plattegrondjes uit met een heuse speurtocht. Aan de hand van speurtochtvragen werd een wandeling gemaakt met bezoekjes aan stands van de deelnemers aan Tuinen van Boskoop. Na invulling wachtte een toepasselijke verrassing in de vorm van een zakje bloemenzaad.

De actieve vrijwilligers van de Sortimentstuin Harry van de Laar, die in ontwerp en uitvoering van dit park al vele uren hebben gestopt, toonden de meest actuele tuin- en beplantingsontwerpen. Komende maanden worden de percelen rond de geplande horecalocatie ingeplant. ,,Nog niet alle percelen kunnen ingeplant worden omdat daar de beschoeiing nog vervangen moet worden”, aldus Dick Nieuwesteeg, voorzitter van de Sortimentstuin. VVV Boskoop en stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop (SRPB) organiseerden deze middag een speciale boottocht vanaf de nieuwe locatie met de nieuwe elektrisch aangedreven rondvaartboot. Jos van Meijel, vrijwilliger bij het Boomkwekerijmuseum, toonde de fraaie, ambitieuze uitbreidingsplannen en huidige staat van de op te knappen kwekersloods. Ook het museum werd deze dag veel bezocht.

Voorzitter Peter Mathot van Stichting Maatschappelijk Vastgoed Greenport Boskoop noemde de open dag na afloop 'zeer geslaagd'. Op 1 januari 2025 wordt Tuinen van Boskoop officieel geopend.

Met dank aan persvoorlichter Hellen Snoek (verslag en foto’s.)

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.