Skip to main content Skip to footer

Cursus Brancheopleiding maakt in januari een nieuwe start

De brancheopleiding Boomteelt is ontwikkeld om zij-instromers op te leiden tot medewerker of vakbekwaam medewerker. In modules komen er, naast het kennismaken met de sector, alle facetten van de boomkwekerij aan bod. Van teeltvoorbereiding, gewasverzorging en gewasbescherming, tot en met het afleverproces.

Daarnaast biedt brancheopleiding "Bedrijfsleider 1" aan medewerkers de mogelijkheid om binnen het bedrijf/de sector door te groeien. De module onderwerpen zijn: aansturing medewerkers; personeelsbeleid, bedrijfsoptimalisatie, marketing en bedrijfsvoering gewasbescherming.

Voor beide brancheopleidingen geldt dat deze bestaan uit vijf modules die ook "los" van elkaar kunnen worden gevolgd.

De opleidingsduur is 32 weken en de lestijden zijn in de middag/avond. 

Van de subsidieregeling "Colland Arbeidsmarkt" kan voor deze opleidingen gebruik worden gemaakt.

Meer informatie over de brancheopleiding op de website Yuverta LLO of informeer bij p.stolwijk@yuverta.nl 

Voor de module Teeltvoorbereiding, die in januari en februari 2024 wordt gegeven,  zijn we gestart met het onderwerp plantfysiologie (het groeien van planten) en uitgangsmateriaal (vermeerdering). In het vervolg van de cursus wordt aan bodem & substraat en bemesting aandacht besteed.

Met boeiende bedrijfsbezoeken en de inzet van vakexperts uit het bedrijfsleven wordt het programma vormgegeven.

(het bedrijfsbezoek bij van Ooi vermeerdering was onderdeel van het uitgangsmateriaal, óók Kortmann Miniplants en Salixkwekerij Bontekoe zijn bezocht.)

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.