Skip to main content Skip to footer

4 januari 2024

Aandacht voor uitzendkrachten

Het inschakelen van derden, zoals uitzendbureaus of zzp’ers, kan aantrekkelijk zijn bij het flexibel organiseren van arbeid, zeker tijdens het seizoen. Daar komen naast veel regels ook extra partijen/schijven én soms een taalprobleem bij kijken. Om de inzet van derden goed te regelen heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw de checklist: veilig inzetten van derden voor arbeid opgesteld.
Deze wordt dit voorjaar herzien en aangevuld.

De voorjaarsdrukte komt er weer aan. Naast de eigen kern van vaste medewerkers zullen uitzendkrachten nodig zijn om het werk gedaan te krijgen. Het werken met inleen- en uitzendkrachten vraagt de nodige aandacht. Wat is de wet- en regelgeving, waar liggen de risico's en de aansprakelijkheid?

Glastuinbouw Nederland vraagt hier aandacht voor.

Zij hebben al in 2022 een checklist veilig en sociaal inzetten van derden voor arbeid opgesteld. Daarin wordt informatie en een praktische handreiking gegeven om het werken met uitzendkrachten succesvol te laten verlopen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.