Skip to main content Skip to footer

Boost voor bedrijventerrein: weer een stukje groener

Het International Trade Centre (ITC) in Hazerswoude/Boskoop is weer een stukje groener. Na bloembollen zijn nu vaste planten en heesters aangeplant. Op maandag 13 mei was er een feestelijk plantmoment.

Wethouder Anouk Noordermeer gaf het startsein voor de aanplant, nabij de entree van het bedrijventerrein. De wethouder, tevens voorzitter van Greenport Boskoop, ging aan de slag in een plantvak met geraniums. Ook aanwezig: Linda Hoogendoorn, met Stichting Greenform/Varb op het bedrijventerrein gevestigd. Ook andere ICT-ondernemers woonden het aanplantmoment bij, net als vertegenwoordigers van de Greenport en van de gemeente Alphen.

De vergroening en verduurzaming op het bedrijventerrein verloopt in verschillende fases: eerst het openbaar groen, dan het groen op de bedrijfslocaties en vervolgens gezamenlijke projecten zoals een waterberging. Belangrijke aanjager van de vergroening is het VNG Jaarcongres dat op 25 en 26 juni gehouden wordt op het terrein. Zo'n 3000 gemeenbestuurders zullen dan het ITC bezoeken en vandaar uit ook de regio intrekken.

,,We waren het sowieso van plan en het was al in gang gezet, maar het congres geeft wel een boost aan het vergroeningsproces", aldus Noordermeer. De vergroening is een samenwerkingsproject van overheid en ondernemers. Het ITC heeft een actieve bedrijvenvereniging die een grote rol speelt bij verduurzaming van het businesspark. Ondernemers dragen hier actief aan bij en zijn inmiddels gestart met de vergroening van hun eigen terrein.

Morvenna Goudkade

 

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.