Skip to main content Skip to footer

10 november

Boomkwekerij M.J.G. de Jong wint de Hartstikke Sociaal Bokaal

De perfecte kandidaat, die zoeken we allemaal. Maar bestaat die? Wat gebeurt er als je net even wat meer aandacht besteed aan elkaar? Mensen begeleidt en ontwikkelt? Kweker Marcel de Jong, ondernemer met een sociaal hart, geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. En met succes!

Rijnvicus reikt elk jaar de Hartstikke Sociaal Bokaal uit aan ondernemers die werkzoekenden een steuntje in de rug geven richting werk in hun onderneming. Dit jaar gaat de bokaal naar Boomkwekerij M.J.G. de Jong uit Boskoop.

Zijn twee vaste medewerkers komen uit een traject van Rijnvicus. ,, Als ik terugdenk hoe die jongens binnenkwamen en waar ze nu staan, dat is zo’n groot verschil”, zegt kweker Marcel in een interview met het AD (8 november, AD).

Boomkwekerij M.J.G. de Jong doet ook mee aan de Stappentrap van Rijnvicus. Gemotiveerde werkzoekenden met een uitkering vinden een weg naar een betaalde baan. In de eerste fase doen ze werkervaring op, waardoor ze later kunnen doorstromen naar een betaalde baan.

Ruben (28) is één van de vaste medewerkers van Marcel, wonend in Boskoop. ,,Ik heb op het werk veel geleerd, en ook heb ik veel persoonlijke groei doorgemaakt.” Bekijk hier het hele filmpje waarin Marcel en zijn medewerkers vertellen over hun ervaringen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.