Skip to main content Skip to footer

Arbeidsmigranten en huisvesting in Greenport Boskoop

Het onderwerp arbeidsmigranten is de laatste maanden steeds vaker op de maatschappelijke agenda komen te staan. Ook in de Troonrede en in het regeerprogramma komt het thema uitgebreid aan bod.

De kern van de lopende politieke en maatschappelijke discussie is:

  • Draagvlak voor inzet van arbeidsmigranten voor ‘laagwaardige’ arbeid neemt af.
  • Verscherpte voorwaarden aan beloning en huisvesting van arbeidsmigranten.
  • Inlenende ondernemer verantwoordelijk voor deugdelijke huisvesting.

Arbeidsmigranten zijn al vele jaren graag geziene en onmisbare medewerkers in onze Greenport. Daarom willen wij het onderwerp opnieuw agenderen. Huisvesting is hierbij van cruciale betekenis. Zowel om aantrekkelijk te zijn en te blijven voor arbeidsmigranten en voor het behoud en versterking van het draagvlak in de samenleving. Als Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop willen wij gezamenlijk met bedrijfsleven en overheden verantwoordelijkheid nemen om de mogelijkheden voor huisvesting van en voor onze arbeidsmigranten te onderzoeken. Dit met alle relevante partijen, zoals met u.

Tijdens een verkennend onderhoud willen we met u bespreken hoe u kijkt naar de situatie en hoe we gezamenlijk kunnen werken aan een gedragen en volhoudbare oplossing voor de huisvestingsproblematiek.

Graag nodigen wij u uit voor dit verkennende onderhoud. Voor deze bijeenkomst zullen ook andere organisaties uit het bedrijfsleven worden uitgenodigd. De resultaten van het onderhoud zullen in een later stadium worden voorgelegd en besproken met de gemeenten waar Greenport Boskoop onderdeel van uitmaakt. Stap voor stap zullen we het onderwerp benaderen. Hoe dit zal gebeuren zal ook in het onderhoud besproken worden.

De bespreking staat gepland op dinsdag 15 oktober om 16.00 uur bij Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, Italiëlaan 1 in Hazerswoude-Dorp. Kunt u per kerende mail aangeven bij Harry Stamps of u aan het gesprek zult deelnemen? h.stamps@greenportboskoop.nl

Als u vragen heeft, kunt u altijd contact met mij of met onze voorzitter Michiel Gerritsen opnemen. In het vertrouwen dat we gezamenlijk tot oplossingen kunnen komen, zien wij u graag op dinsdag 15 oktober om 16.00 uur.

Harry Stamps, Projectleider Arbeidsmigranten (06-22374152)

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.