Skip to main content Skip to footer

Greenblog Albert Kerssies

Voor ieder huishouden een boom; een win win situatie?!

In Waddinxveen is een paar jaar geleden een motie in de gemeenteraad aangenomen, waarin het college wordt gevraagd om voor ieder huishouden in Waddinxveen een boom te planten. Er waren volgens de gemeenteraad te weinig bomen in Waddinxveen. Verder was het nodig om de leefomgeving te vergroenen, de luchtkwaliteit te verbeteren, het woongenot te verbeteren en de volksgezondheid te bevorderen. Allemaal hele waardevolle argumenten en goed voor de Waddinxveense bewoners. Bomen zijn goed voor het klimaat, gezondheid en welbevinden en zijn ook nog eens heel mooi. Er worden zoveel mogelijk verschillende soorten geplant en ook zoveel mogelijke inheemse soorten.

Het gaat echt om de bomen in de openbare ruimte. Dus niet in de natuur en recreatiegebieden en in de tuinen van de bewoners. In Waddinxveen zijn naast de mooie gebieden het Weegje, het Gouwebos en het Bentwoud ook nog een nieuw Natuur en Recreatiegebied in ontwikkeling waar ook nog heel veel bomen worden geplant, de Vredenburghzone. Dit nieuwe gebied is hard nodig om voldoende natuur en recreatieruimte te behouden gezien de snelle bevolkingsgroei van Waddinxveen.

Omdat Waddinxveen een van de snelst groeiende gemeenten is ligt er door deze mooie motie een behoorlijke uitdaging voor het extra aanplanten van bomen. En dat zal de komende jaren ook zo blijven, omdat er elk jaar 300-400 nieuwe woningen worden bijgebouwd in Waddinxveen. Dat is mooi voor de natuur en voor een betere leefomgeving. Daar werken we als college uiteraard graag aan mee.

Maar het planten van bomen is natuurlijk ook goed nieuws voor de Greenport Boskoop. Want deze Waddinxveense bomen zouden zomaar van de bedrijven uit de Greenport Boskoop kunnen komen.

Een win win situatie toch?!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.