Skip to main content Skip to footer

Gezocht: partners om het Boskoopse centrum te vergroenen

Gemeente Alphen aan den Rijn is bezig met een lokale marktconsultatie, met als doel partners te vinden die kunnen participeren in de vergroening van de dorpskern van Boskoop. Adviseur Ron Kervezee roept kwekers, hoveniers en tuin- en landschapsarchitecten op die een bijdrage willen leveren.

Kervezee laat weten dat de gemeente Boskoop serieus wil vergroenen. ,,Wij willen Boskoop een voorbeeldfunctie geven. Zeg je Boskoop, zeg je groen, maar in het centrum is dat nu te weinig aanwezig.”

Er is een vergroeningscommissie actief, bestaande uit gemeente, Greenport Boskoop, Dorpsoverleg, Dorpskernwinkeliers, Stichting Boskoop Gezond, GGD en andere partijen, die zich wil inzetten om het Boskoopse centrum groener, gezonder en leefbaarder te maken. Kervezee zoekt nu lokale partners die kennis, ervaring en producten kunnen bieden om deze vergroening mogelijk te maken.

Wethouder Anouk Noordermeer (portefeuille Greenport): ,,Wij willen, binnen de kaders van het gemeentelijk aanbestedingsbeleid, kijken wat mogelijk is om lokaal aan te besteden. Wij willen juist de kennis en kunde van mensen ‘van hier’ benutten en hier een groen collectief mee vormen.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Ron Kervezee: rkervezee@alphenaandenrijn.nl

Tekst: Morvenna Goudkade Foto: artist’s impression Peter Verkade Landschapsarchitect

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.