Naar nieuwsoverzicht
15 jul 2021

Winnaar Tuinbouw Battle

En de winnaar is… Basisschool De Venen (Reeuwijk). De groepen 7 en 8 van verschillende scholen deden mee aan deze battle. Op hun eigen mobiele kar kweekten leerlingen zelf planten op in de klas, die zij vervolgens mochten verkopen.

 Image

En de winnaar is… Basisschool De Venen (Reeuwijk). De groepen 7 en 8 van verschillende scholen deden mee aan deze battle. Op hun eigen mobiele kar kweekten leerlingen zelf planten op in de klas, die zij vervolgens mochten verkopen. De 35 leerlingen van basisschool de Venen haalden het meeste geld op met de verkoop van de planten.

De Tuinbouw Battle, een initiatief van Greenport Noord-Holland Noord, is nu voor het eerst ook in Greenport Boskoop van start gegaan. En met succes! Begin mei kregen de scholen een mobiele teeltkar en aardbeienplantgoed kosteloos ter beschikking. Onder begeleiding van André van Zoest, Gert Rijkaart, Helma van der Louw en Anja van Tilburg werden de aardbeienplanten gepot en opgekweekt in de klas. Tijdens de gastles leerden de leerlingen meer over de boomkwekerij en het kweken van planten.

Verkoop
Onderdeel van het educatieve programma van de Tuinbouw Battle is het verkopen of weggeven van de planten. De verkoopprijs en het doel van de opbrengst bepaalden de leerlingen met elkaar. De leerlingen van basisschool de Venen gingen creatief aan de slag. Onder hun eigen merknaam ‘Super Strawberries’ en door de leerlingen zelf versierde potcovers wisten ze het meeste geld binnen te halen.

Aanmoedigingsprijs
De aanmoedigingsprijs ging naar de Rehobothschool (Alphen a/d Rijn). De leerlingen doneerde de hele winst aan een project in Ethiopie ‘Schoon drinkwater voor droog Ethiopië’.