Naar nieuwsoverzicht
11 nov 2021

Webinar over krapte op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt - welk bedrijf ervaart dit niet? Werkgeverslijn land-en tuinbouw organiseert 16 november een webinar over dit onderwerp.

 Image

Krapte op de arbeidsmarkt – het is een belangrijk thema momenteel. Er zijn veel vacatures op alle opleidingsniveaus en het wordt steeds moeilijker om personeel te vinden en te behouden. Ook werkgevers in de land- en tuinbouw hebben hiermee te maken. Niet alleen bij vacatures voor teelt- en oogstwerkzaamheden, maar ook bij het vervullen van vacatures voor andere functies. We gaan dit dan ook niet op korte termijn oplossen met elkaar. Maar er zijn misschien wel dingen die je als werkgever kunt doen om toch op te vallen in deze gespannen arbeidsmarkt. De Werkgeverslijn heeft op dinsdag 16 november een webinar gehouden over dit onderwerp.
Dit webinar is terug te kijken via deze link.  

Webinar krapte arbeidsmarkt

Tijdens dit webinar gaat Maartje Jager (Werkgeverslijn land- en tuinbouw) in gesprek met Hans Koehorst (LTO Nederland) en Diana Eleveld (Werkgeverslijn land- en tuinbouw). Aan de orde komt:

  • Hoe kijkt LTO Nederland tegen de arbeidsmarktkrapte aan?
  • Wat gebeurt er op dit thema qua belangenbehartiging?
  • Welke praktische tips zijn er voor werkgevers om toch op te vallen op de arbeidsmarkt?

Verder bellen we tijdens het webinar in met Yvonne van de Ven van LTO Arbeidskracht. Zij vertelt vanuit haar rol bij Seasonalwork.NL over haar ervaring met de huidige krappe arbeidsmarkt.

Het webinar is terug te kijken via deze link.  

Extra aandacht voor dit onderwerp is er via de themapagina van de Werkgeverslijn.