Naar nieuwsoverzicht
8 dec 2020

Verkeersmaatregelen Reijerskoop en Overslag

De gemeente gaat starten met de lang verwachte verkeersmaatregelen gericht op het verminderen van verkeershinder door vracht- en landbouwverkeer.

 Image

De maatregelen bestaan uit een aantal aanpassingen op de Reijerskoop en de Overslag waarmee ook de positie van het langzame verkeer wordt verbeterd. Het pakket aan maatregelen is tot stand gekomen na een intensief voortraject met de directe omgeving van de Reijerskoop en de Overslag.

De maatregelen kunt u zien op de presentatietekeningen. Ze bestaan uit de volgende onderdelen:

Tekening 1 – Een verbod d.m.v. een verkeersluis voor vracht- en landbouw verkeer op de Reijerskoop tussen De Overslag en de Rozenlaan.
Tekening 2 – Een verkeersdrempel op de Overslag.
Tekening 3 – Bochtaanpassingen bij de aansluitingen van de Overslag op de Reijerskoop.

Gelijktijdig met deze maatregelen wordt ook de aansluiting van de Zuidwijk op de Reijerskoop als ondersteunende maatregel aangepast en daarmee beter geschikt gemaakt voor het vrachtverkeer.

Planning
De werkzaamheden starten op maandag 7 december 2020. De aannemer start met maatregel 1- Een verbod d.m.v. een verkeersluis voor vracht- en landbouw verkeer op de Reijerskoop tussen De Overslag en de Rozenlaan.
Gedurende de werkzaamheden is doorgaand verkeer niet mogelijk en wordt een omleiding ingesteld.
Tijdens de kerstvakantie liggen de werkzaamheden stil. In januari 2021 worden de werkzaamheden weer opgepakt. De gemeente verwacht medio februari de werkzaamheden afgerond te hebben.

De gemeente probeert de overlast tijdens de uitvoering zo beperkt mogelijk te houden. Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze per mail stellen aan cmorien@alphenaandenrijn.nl.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact op nemen met de uitvoerder Tjeerd van Ballegooy van de Firma De Jong en Zuurmond via 06-22950388 of t.van.ballegooy@dejongzuurmond.nl.