Naar nieuwsoverzicht
16 sep 2021

Top netwerklunch bij Delphy!

Bijna 40 deelnemers konden wij ontvangen bij de netwerklunch op 10 september 2021 bij Delphy op hun Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vaste Plantenteelt aan de Dijkgraafweg in Hazerswoude.

 Image

Thema van de netwerklunch was telen met veenarme of veenvrije potgrond. Verdeeld in groepen werd een kijkje genomen bij de proefvelden van Delphy. Belangrijk thema wat de komende jaren een steeds grotere rol gaat spelen. De vraag naar veenarme of zelfs veenvrije potgrond neemt toe.

Veen is jarenlang het hoofdbestanddeel geweest van potgrond. Even overschakelen is voor een kweker niet eenvoudig, want veen heeft een aantal unieke eigenschappen. Het gebruik van andere grondstoffen vraagt ook weer een andere aanpak tijdens de teelt.

Delphy is een nieuw onderzoek gestart om kwekers meer inzicht te geven in de toepassingsmogelijkheden van veenarme en veenvrije potgrond. In de proeven van Delphy met veenarme potgrond wordt gebruik gemaakt van circulaire grondstoffen uit de regio.

Greenport-voorzitter Michiel Gerritsen, Greenport-programmamanager Andries Middag en Floriade-coƶrdinator Helma van der Louw praten de aanwezigen bij over de actualiteiten in de Greenport Boskoop. En natuurlijk was er ook tijd om bij te praten met elkaar!