Greenport Boskoop Werkt!

Jongeren interesseren voor diverse beroepsmogelijkheden in de Greenport.

Looptijd
2017 - 2019
Contactpersoon
Anja van Tilburg
Opdrachtgever
Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop
Onderwerpen
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Greenport Boskoop zit te springen om nieuw en jong talent. Deze plekken zien ze het liefst ingevuld met jonge instromers uit eigen regio. Greenport Boskoop is een aantrekkelijke werkgever voor jongeren en wil deze interesseren voor diverse beroepsmogelijkheden in de sector (teelt, marketing, management, logistiek, etc.) om daarmee de instroom te vergroten.

Greenport Boskoop werkt planmatig en doelgericht aan (het op termijn) instromen van nieuwe, jonge medewerkers op uitvoerend en middle-managementniveau, door enerzijds basisschoolleerlingen nu al en anderzijds middelbareschoolverlaters en zij-instromers te interesseren voor een toekomst in het groen

 Image

Daarnaast is een verbetering van de aansluiting én versteviging van de samenwerking tussen arbeidsmarkt en mbo- en hbo-onderwijs een belangrijke doelstelling in dit project.

Het langetermijndoel dat hiermee gediend is, jongeren kennis te laten maken met de veelzijdige wereld van de boomkwekerij, zodat er uiteindelijk meer jonge mensen kiezen voor een carrière binnen deze sector.

Om bovenstaande doelstellingen te realiseren worden verschillende activiteiten georganiseerd:

  • Green Unplugged
    Leerlingen interesseren voor groen-onderwijs door middel van bedrijfsbezoeken en workshops.
  • Decanenmiddag
  • Activiteitenmiddag bassisschool
  • Open dagen in de regio