Naar nieuwsoverzicht
29 apr 2022

Opschoonactie Boskoopse Sloten is gestart!

Zaterdag 30 april is er met 20 vrijwilligers een aftrap gegeven aan de Opschoonactie Boskoopse Sloten. Op initiatief van Tuinpad Rijneveld is op die dag flink gevist in de sloten rond het Rijneveld naar plastic potten, piepschuim, plantentrays en ander afval. De actie op zaterdag 30 april was de aftrap van een reeks aan activiteiten die start om samen te komen tot blijvend schonere sloten in en om Rijneveld.

 Image

Op initiatief van Tuinpad Rijneveld is zaterdag 30 april de aftrap gegeven aan het Opschoonactie Boskoopse Sloten. Met 20 vrijwilligers is op die dag in de sloten rond het Rijneveld plastic potten, piepschuim, plantentrays en ander afval uit het water gevist. De Gemeente Alphen aan den Rijn, het Hoogheemraadschap Rijnland en de Omgevingsdienst Midden-Holland werken van harte mee aan dit mooie initiatief en vragen ook om úw inzet.

Er worden elke keer weer grote hoeveelheden afval in en rond de bedrijven en woningen aan het Rijneveld en rondom andere gebieden aangetroffen. Deze actie is bedoeld om met elkaar te zorgen voor schone sloten zónder (plastic) afval.

De actie op zaterdag 30 april was de aftrap van een reeks aan activiteiten die start om samen te komen tot blijvend schonere sloten in en om Rijneveld.