Naar nieuwsoverzicht
3 aug 2020

Onderhoud hefbrug vervroegd afgerond

Vanaf maandag 3 augustus 19.30 uur is de hefbrug Boswkoop weer bruikbaar voor wegverkeer.

 Image

In eerste instantie zou het onderhoud aan de hefbrug Boskoop tot en met 8 augustus 2020 duren, maar provincie Zuid Holland kan de brug eerder openstellen. Voor wegverkeer is de hefbrug Boskoop vanaf maandag 3 augustus 19.30 uur weer beschikbaar. Voor het vaarwegverkeer blijven de bloktijden op maandag 3 augustus nog gelden tot en met de avonduren.

Het verloop van openstelling, weg en vaarweg, in detail:

  1. De weg en vaarweg is op maandag 3 augustus gestremd tot 19.00 uur vanwege werkzaamheden. De weg kant is nog dicht, de vaarweg kent overdag nog bediening op de bloktijden die aan scheepvaart bekend is gemaakt.
  2. De hefbrug en pontonbrug wordt geopend voor verwerking vaarwegverkeer om 19.00 uur.
  3. Om ca. 19.30 is de brug beneden en definitief weer bruikbaar voor wegverkeer.
  4. De pontonbrug ligt na 19.30 uur aan de kant van de oever. Langzaam verkeer gaat weer over de hefbrug.

Na 19.30 uur is de hefbrug dus weer bruikbaar voor wegverkeer en zal er op aanbod bediend worden volgens bedieningsbesluit.

Vanaf dinsdag 4 augustus 2020 wordt de brug weer op de gebruikelijke manier bediend.

De werkzaamheden zijn eerder afgerond, omdat we de afgelopen tijd veel mooi weer gehad hebben (niet te veel regen en weinig wind). Ook is het goed bevallen om de schilderwerkzaamheden uit te voeren met behulp van abseil- en touwtechnieken. De schilders hangen dan in een tuigje aan de brug. Zo kunnen ze makkelijker bij moeilijk bereikbare plekken komen.