Skip to main content Skip to footer

Zeer veel neerslag!

Hoogheemraadschap Rijnland neemt maatregelen vanwege de overmatige neerslag.

KLIK HIER voor de laatste update.

Er is afgelopen dagen zeer veel neerslag gevallen en plaatselijk zelfs extreem veel. Daardoor is er op verschillende plekken in ons gebied tijdelijk wateroverlast ontstaan.

Rijnland monitort de situatie voortdurend en treft extra maatregelen. Zo zijn er tijdelijke pompinstallaties geplaatst om water af te voeren uit sloten waar het waterpeil nu al te hoog is. Daarnaast zijn ze voortdurend sloten in ons hele gebied aan het voormalen (het waterpeil in de boezem en polders verlagen), om meer ruimte te creƫren voor de neerslag die nog gaat vallen. Ze kijken per gebied hoe ze de wateroverlast zo goed mogelijk aan kunnen pakken en eventuele schade zoveel mogelijk kunnen beperken.

Voor de komende dagen worden nog steeds buien verwacht die lokaal tot wateroverlast kunnen leiden. Rijnland houdt de waterstanden, waterafvoer en verwachte neerslag nauwlettend in de gaten en nemen waar nodig extra maatregelen.

Wilt u ook uw duikers controleren op eventuele vuilophopingen waardoor het water niet goed doorstoomt?

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.