Skip to main content Skip to footer

25 en 26 juni

Greenport Boskoop: wij vergroenen de wereld

Welkom in Greenport Boskoop! Als trotse vertegenwoordiger van de plantenteelt in regio Boskoop, staan wij voor vergroening.

Het begon in 1222 met appelbomen. De beroemde appel ‘Schone van Boskoop’ is nog steeds een begrip. In de eeuwen erna ontstond het Boskoopse boomkwekerijgebied, het grootste aaneengesloten sierteeltcentrum ter wereld. Op zo’n 500 kwekerijen worden duizenden plantensoorten gekweekt, die hun weg vinden over de hele planeet.

Anno 2024 is groen belangrijker dan ooit. Planten zorgen voor leefbaarheid in onze steden, geven rust en ontspanning en brengen verkoeling bij hittestress. Ook brengt groen balans en biodiversiteit. In Greenport Boskoop zijn we ons bewust van het belang van ons product. En willen we onze planten laten groeien en bloeien in harmonie: zoveel mogelijk biologisch, veenvrij en zonder plastic verpakkingen. Vernieuwing en innovatie dus, naast vakmanschap en mooie tradities.

In Greenport Boskoop werken ondernemers en overheden nauw samen. Er zijn korte lijnen tussen de bedrijven, gemeenten en provincie. Alles voor het gezamenlijke doel: vanuit een sterke regionale economie bijdragen aan mondiale vergroening.

Graag vertellen wij het verhaal van ‘Boskoop’, van onze planten en onze kwekers. Uit passie voor ons product. Planten brengen leven!

Meer weten? Bekijk hier ons jaarmagazine ‘Wij planten de toekomst’.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.