Skip to main content Skip to footer

Verslag tuinavond 11 juli

Op 11 juli was Greenport Boskoop te gast bij Delphy Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vaste plantenteelt aan de Dijkgraafweg. De bijeenkomst werd bijgewoond door ruim 20 deelnemers.

De avond werd geopend door Rien Hoogendoorn, namens Greenport Boskoop. Hij heette de sprekers en aanwezigen hartelijk welkom op de eerste tuinavond na coronatijd. René van Tol en Arie Schipper, Adviseurs bij Delphy, presenteerden de projecten van Greenport Boskoop en Delphy op het gebied van circulariteit. Bij het internationale project ‘CloseCycle’ is de doelstelling het toepassen van circulaire materialen zoals compost en bagger in potgrond ter vervanging van veen. Bij dit project zijn ook veel Europese kennisinstituten betrokken. Bij het project ‘Hort2thefuture’ zijn ook Europese organisaties betrokken. Bij dit project worden o.a. duurzaamheidsberekeningen gemaakt voor alternatieven van veen. Het project ‘wAardewerk’ is o.a. gericht op het ontwikkelen van methodes om het uitspoelen van fosfaat naar het oppervlaktewater te voorkomen. Bij dit laatste project zijn verschillende nationale en lokale organisaties en bedrijven betrokken.  Na de pauze werden enkele openbare proeven, waaronder de uitgebreide proeven van CloseCycle, met veel interesse door de bezoekers bekeken.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.