Skip to main content Skip to footer

Van droom naar drone op de Open Kwekerijdag!

Op 15 juni openen zeven kwekerijen hun deuren tijdens Open Kwekerijdag. Van 10.00 tot 17.00 uur aan de Burgemeester ten Heuvelhofweg/Burgemeester Smitweg te Hazerswoude-Dorp.

Tijdens deze dag richt men zich op bezoekers van de kwekerijen, op scholieren maar zeker ook op kwekers uit de greenport.

Er zal een interessante toepassing te zien zijn van een drone ontwikkeld door Florinco uit Groot-Ammers. Een hightech-product waarin heel veel technieken samenkomen. Een kweker krijgt hiermee voortdurend inzicht in de groei van de gewassen, zonder daarbij daadwerkelijk door de kassen te lopen.

Per vlucht maakt de drone zo’n 60 tot 80 gigabyte aan foto’s en dat meerdere keren per dag. Zo’n enorme hoeveelheid data is onmogelijk handmatig te verwerken. Met machine learning wordt de rijpheid van de betreffende plant of partij bepaald. Ook de verhouding tussen bloemen, blad en grondlaag wordt weergegeven.

We nodigen iedereen graag uit om te komen kijken en uitleg te ontvangen van de makers van deze drone, een vorm van robotisering in de kas.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.