Skip to main content Skip to footer

Termieten in Nederland

De termiet gaat zich vestigen in Nederland. Met het transport van planten en bomen kan de termiet meekomen naar Nederland. In de provincie Zuid-Holland zijn nesten gelokaliseerd. Termieten komen oorspronkelijk in Nederland niet voor. Deze exoten kunnen schade toebrengen aan houten balken in huizen en gebouwen. Ook kan de termiet schadelijk zijn voor voedselgewassen.

Greenpost Boskoop roept kwekers op om alert te zijn met transport van planten en bomen uit Europese – en derde landen naar Nederland. De kans is aanwezig dat termieten op dat transport meeliften. Inmiddels is de aanwezigheid van vier termietensoorten vastgesteld in Nederland. Het platform Stop Invasieve Exoten bij monde van Wilfred Reinhold waarschuwt voor grote economische schade die door termieten aangericht kunnen worden. Op de site van kennisnetwerk invasieve exoten is meer informatie te vinden over termieten https://www.invasieve-exoten.info/nl/home-7/soorten/overige-invasieve-exoten-dieren/termieten.htm

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.