Skip to main content Skip to footer

Oproep aan de Greenport Boskoop kwekers: voer bespuitingen netjes uit

Af en toe is het nodig om te spuiten tegen onkruiden of ziekten en plagen. Als SBGB willen we blijven benadrukken dat het belangrijk is om dat netjes te doen om te voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen via drift of andere emissieroutes in het oppervlaktewater komen.

Spuit bij weinig wind en gebruik de juist driftbeperkende techniek. Het valt dit jaar niet mee geschikte weersomstandigheden te vinden, maar dat is wel zeer belangrijk.

Rijnland meet maandelijks op meerdere punten in Greenport Boskoop de waterkwaliteit. Hoewel de waterkwaliteit is verbeterd worden er nog steeds regelmatig gewasbeschermingsmiddelen gemeten in het oppervlaktewater, in schadelijke hoeveelheden. Met name bodemherbiciden vormen een probleem en zijn ook afgelopen periode aangetroffen bij metingen. Het is belangrijk te voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen in het water komen, zowel voor het milieu als vanwege middelenbehoud. We hopen dat iedereen zijn best hiervoor doet.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.