Skip to main content Skip to footer

Open Kwekerijdag goed bezocht

De 13e editie van Open Kwekerijdag was wederom een succes. Omwonenden, collega-kwekers, bestuurders en plantenliefhebbers uit het hele land bezochten op 15 juni de opengestelde kwekerijen. Deze keer konden geïnteresseerden een kijkje nemen bij bedrijven aan de Burgemeester ten Heuvelhofweg/Burgemeester Smitweg in Hazerswoude-Dorp.

Door de grote keuze aan activiteiten, haalde de dag, ondanks het wisselvallige weer, toch een mooi bezoekersaantal. Vanwege het weer waren er wel iets minder bezoekers, maar toch was er een gezellige drukte. Gedurende de dag trokken veel mensen uit de directe regio naar Hazerswoude. Men ging al fietsend, lopend, met de golfkar en dit jaar ook met de boot de deelnemende bedrijven af.

Acht zeer verschillende bedrijven/organisaties
Vele leuke en informatieve kramen bij alle deelnemers, diverse activiteiten, de mogelijkheid tot het kopen van plantjes, het kwam allemaal voorbij. Er waren leuke demonstraties en er werd op diverse bedrijven ook nog gewerkt, waardoor de bezoekers een indruk kregen van het reilen en zeilen op een kwekerij. Ook kon men een kijkje nemen bij de kraam van de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen (KVBC) en meedoen met een consumentenkeuring. Bij de Groene Kathedraal en Theetuin ’t Woutje was gelegenheid om even te pauzeren van het fietsen of wandelen.

Van kinderen tot werkzoekenden
Ook dit jaar waren er weer vele kinderactiviteiten, verspreid over de bedrijven. Kinderen konden met opdrachten een heus boomkwekerijdiploma verdienen. Menig kind verliet dan ook trots met een diploma in de hand, op naar het springkussen of naar het schminken. Bij een aantal deelnemers konden bezoekers planten kopen en zo zag de organisatie gedurende de dag menig fietser met gevulde fietstassen en rugzak voorbijkomen. De plantopbrengst werd bij de kwekerijen geschonken aan een eigen individueel gekozen goed doel.

Op het carrièreplein trokken de opleiders en de maar liefst 63 vacatures van BoskoopWerkt.nl veel studenten en werkzoekenden. Deze vacaturesite Boskoopwerkt.nl is overigens ook na de Open Kwekerijdag te bezoeken voor vacatures in de boomkwekerij.

Elke 3e zaterdag in juni
Houd de website openkwekerijdag.nl in de gaten voor de volgend editie in juni 2025.

Op de foto: Jonge kweker Michel van der Werf met zoontje Morris (anderhalf): jong geleerd is oud gedaan!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.