Skip to main content Skip to footer

Innovatie en Transport en Logistiek centraal tijdens netwerkbijeenkomst bij Vermeulen Groep

Op 30 mei was Greenport Boskoop te gast bij de Vermeulen Groep te Hazerswoude-Dorp. Dit was de eerste netwerkbijeenkomst van dit zomerseizoen, die werd bijgewoond door ruim 20 deelnemers.

Roy van den Berg van bureau CE Delft presenteerde de kersverse visie op transport en logistiek Greenport Boskoop 2030/2040. De Greenport Boskoop is een centraal gelegen handels hub met een uitgebreid assortiment aan buitengroen. Er is veel transport binnen Boskoop om de producten te bundelen voor de handel. Het transport wordt steeds meer uitbesteed aan gespecialiseerde vervoerders. Bij het samenstellen van de visie is uitgegaan van de bestaande infrastructuur omdat de 2e oeververbinding over de Gouwe er voorlopig niet komt. Regio Boskoop groeit qua aantal woningen én bedrijvigheid, waardoor de druk op de huidige infrastructuur verder zal toenemen. Daardoor wordt het een uitdaging om wegtransport efficiënter te gaan inrichten. Tevens zal de overgang naar zero emissie transport gemaakt moeten worden. Andere mogelijkheden van transport is vervoer per spoor en over het water. De voorzieningen hiervoor liggen op relatief korte afstand van Boskoop en hoeven daarom niet hier te worden gerealiseerd. Greenport Boskoop zal de geformuleerde strategie voor de korte en langere termijn verder (laten) uitwerken. Met een interactieve ronde, waarin de aanwezigen om concrete ideeën ter uitwerking wordt gevraagd, werd de presentatie besloten. Aan de aanwezigen werd gevraagd om na deze bijeenkomst te participeren in de verdere uitwerking van de strategie. 

Voor Vermeulen Groep gaven Sophia van Bakel en Eelke Siersema een presentatie over het bedrijf. De Vermeulen Groep is specialist in aanleg, onderhoud en beheer van openbare buitenruimtes zoals wegen en bedrijfsterreinen. Projecten worden vooral gedaan in Zuid-Holland, Zeeland en Oost-Nederland. Data over de status van de projecten worden verzameld, waarmee een onderhoudsplan voor de langere termijn kan worden opgesteld. Duurzaamheid en innovatie krijgen veel aandacht binnen het bedrijf. De start is gemaakt met elektrificatie van het machinepark. Proeven worden gedaan om asfalt aan te leggen met bio-based materiaal. Van de grote hoeveelheden bermgras wordt door hoge verhitting in zuurstofloze omstandigheden waterstof gemaakt met als restproduct Biochar, een product in korrelachtige structuur. In samenwerking met Delphy worden proeven gedaan om te onderzoeken of Biochar geschikt is als vervanger van veen in potgrond. Na de presentatie wordt de proefinstallatie bezichtigd, waar het bermgras in waterstof en Biochar wordt omgezet.  

De Vermeulen Groep werd namens Greenport Boskoop door voorzitter Michiel Gerritsen hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.